ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ SKI !! (ΠΕΡΤΟΥΛΙ- ΤΡΙΚΑΛΩΝ)

-ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ! -ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ SKI! -ΣΕ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ SKI-SNOWBOARD! -ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ PINDOSclub & SNOWREPORT -ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΠΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ! -INF: http://skipertouli.blogspot.com e-mail: skipertouli@gmail.com tel: 6973226450 & 2431072098 & 2431029821 PINDOS mountainsports ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ: ΔΗΜΟΥ ΑΓΛΑΪΑ, ΒΡΑΝΤΣΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ : ΝΤΑΪΛΙΑΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΖΑΜΠΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

7/12/07

ΧΡΗΣΙΜΕΣ SKI-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΙ Από τον Αθανάσιο Ε. Νταϊλιάνη Καθηγητή Φ.Α.με ειδικότητα Χιονοδρομίας, τεχνικού συμβούλου του PINDOS mountainsports(ενοικιάσεις-μαθήματα σκι)Χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου. Ο χειμώνας έφτασε χιόνια ήρθαν και είμαι σίγουρος πως αρκετοί από εσάς προετοιμάζεστε για εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.
Το σκι είναι ένα σπόρ που στην Ελλάδα άρχισε να διαδίδεται την τελευταία δεκαετία λόγω του ότι έγιναν αρκετά χιονοδρομικά. Είναι ένα όμορφο σπόρ γιατί μας φέρνει σε άμεση επαφή με τη φύση και κυρίως απευθύνεται με ασφάλεια σε ηλικίες από 6 ως 86 ετών.
Πριν ξεκινήσετε λοιπόν, καλό θα είναι να πούμε κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν να χαρείτε με περισσότερη ασφάλεια και άνεση αυτή την υπέροχη εποχή του χρόνου.
Ας αρχίσουμε με την ενδυμασία:Θα πρέπει τα ρούχα που θα φοράμε να είναι ελαφρά, να επιτρέπουν την ελεύθερη κίνηση και ταυτόχρονα να είναι ζεστά και να επιτρέπουν στο σώμα μας να «αναπνέει»δηλαδή να βοηθούν στην εξάτμιση του ιδρώτα.
Τέτοια είναι ειδικά ισοθερμικά εσώρουχα και μπλουζάκια που μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα ειδών ski.
Μπουφάν και παντελόνι καλό είναι να μην αφήνουν να περάσει ο κρύος αέρας και ίσως το νερό της βροχής.
Απαραίτητα είναι τα γάντια(αδιάβροχα),τα γυαλιά ηλίου, καπέλο ή σκουφί και πάντα μαζί σας το αντηλιακό και ένα lipbalm.
Ας έρθουμε τώρα στον εξοπλισμό(πέδιλα-μπότες-μπαστούνια ή snowboard-μπότες). Συνήθως στα καταστήματα πώλησης ή ενοικίασης οι υπεύθυνοι θα σας κατατοπίσουν για το είδος εξοπλισμού που σας ταιριάζει ανάλογα με το ύψος, βάρος και το επίπεδό σας.
Ποτέ μην κάνετε όμως σκι με τις μπότες λυμένες και πάντα να ζητάτε να σας ρυθμίζουν την δέστρα ανάλογα με το βάρος και το επίπεδό σας.
Εάν είστε αρχάριοι καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι με επαγγελματία εκπαιδευτή μέλος της Ένωσης Προπονητών-Δασκάλων Χιονοδρομίας γιατί θα μάθετε πολύ πιο εύκολα και κυρίως θα είστε απόλυτα ασφαλείς κάτω από τις οδηγίες του. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τους προχωρημένους που θέλουν να ανέβουν σε άλλο επίπεδο.
Το σκι είναι ασφαλές άθλημα εφόσον τηρούνται κάποιοι όροι ασφαλείας,όπως:
Να ακολουθούμε τους κανόνες του χιονοδρομικού κέντρου και να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις του προσωπικού.
Να μην κάνουμε σκι εκτός πίστας γιατί πολλές φορές το απάτητο χιόνι κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις.
Η συμπεριφορά μας στην πίστα να είναι ανάλογη με τις καιρικές συνθήκες και την ποιότητα του χιονιού.
Να είμαστε προσεκτικοί στην πρώτη κατάβαση(αναγνωριστική)και στην τελευταία(συσσώρευση κόπωσης άρα μεγαλύτερες πιθανότητες τραυματισμού)
Να μην ντύνουμε τα παιδιά σαν «κρεμμύδια» γιατί αυτά ζεσταίνονται πιο εύκολα από εμάς.
Να λαμβάνουμε τακτικά ποσότητες υγρών για να αντισταθμίζουμε τις απώλειες με τον ιδρώτα(όχι όμως αλκοόλ).
Αν ακολουθήσετε λοιπόν τα παραπάνω είστε σίγουροι ότι το βουνό θα σας καλωσορίσει και θα περάσετε έναν υπέροχο χειμώνα!
Εγώ και οι υπεύθυνοι του PINDOS mountainsports Χρυσούλα Βράντζα και Αγλαϊα Δήμου σας ευχόμαστε καλές και ασφαλείς καταβάσεις.